Bygga rastgård

Bygga rastgård

Att bygga en egen hundgård gräver en hel del kunskap och planering. Du ska regla upp en stomme som är i våg och den ska vara stabil nog att hålla i många år framöver. Du ska dessutom välja ett virke som inte är farligt för hunden men som är tillräckligt motståndskraftigt för att tåla väder och vind utan att ruttna. För att allt ska bli bra bör man många gånger kontakta en fackman som kan hjälpa till eller att man hyr in en byggfirma som gör arbetet. Om man själv inte har stora kunskaper i byggnation, konstruktion mm.

Många gånger blir det betydligt billigare och bättre om man köper ett färdigt hundgård med galvade sektioner i en byggsats. Dessa finns att köpa på nätet till en vetig peng och många har fri frakt. Du behöver då bara koncentrera dig på förarbetet och att montera sektionerna.

Vill du ändå bygga en hundgård helt och hållet hittar du en bra bloggpost via länken hör inunder: Bygga hundgård själv

Förberedande arbete

Har du bestämt dig för att köpa Ett färdigt hundgård paket så kan det behövas göras lite förberedande arbete. Först bör du tänka igenom vilken hund du kommer att ha i hundgården. Är det en hund som gärna vill gräva eller är den lugn. Å andra sidan kommer du förmodligen ha en ny hund i hundgården i framtiden och den vet du inte om den kommer att gräva eller inte. Vissa hundar har en exceptionell förmåga att gräva sig ut. Du bör därför oavsett om din hund du har du gräver eller inte att förbereda för det. Gör du ett riktigt arbete så kommer hundgården också att bli stabilare och stå rakare.

Det finns många olika sätt att förhindra hunden från att ta sig ut och samtidigt få sektionerna att stå stabilt mot marken. Matjord bör alltid forslas bort över hela ytan du ska ha hundgård på. Inte bara för att det rör på sig i tjällossning utan att det är lättare för hunden att gräva i och det blir också lätt skitigt och geggigt i en hundgård med jord. Kräv ut all matjord och lägg dit singel, grus eller makadam, beroende på vilket underlag du ska ha i hundgården. Det enklaste och kanske också det smidigaste är att lägga större delen av rastplatsen med trädgårdsplattor. Gärna lite större 40x40 cm borde funka kanon. Vill du inte ha det över hela så kan du lägga en rad rund som du placerar själva hundgårdsektionerna på. Det är enkelt att fästa sektionerna i plattorna och du minska risken att hunden tar sig ut. Är du lite osäker så lägg två rader med plattor i utkanten. I mitten kan du fylla upp med singel. Även om det blir snyggt och enkelt att hålla rent med trädgårdsplattor över hela hundgården så bör du lämna en hörna utan plattor och med singel som hunden kan använda som "toalett" Plattor suger upp urin och binder därför bakterier på ett osunt sätt i hundgården. Singel dränerar bättre.

Ett annat alternativ är att gjuta en syll som du sedan fäster sektionerna i. Gräv då ner ett dike till frostfritt djup och fyll med cement. Du får då en barriär som hindrar hunden från att gräva sig ut och det blir ett stabilt och bra underlag att fästa hundgården i. Fyll sedan hela rastytan med singel.

Sätten är många och det finns naturligtvis flera sätt att göra underlaget på. 

Välkommen

Välkommen till www.hundgårdar.com

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)